fysiotherapie-banner-medi-sports

Fysiotherapie

Rugklachten of bijvoorbeeld pijn in een gewricht, kunnen u tijdens uw werk of het huishouden erg belemmeren. Wij helpen u om weer vrijuit te kunnen bewegen en van uw klachten af te komen

Fysiotherapie is een behandelmethode gericht op alle onderdelen van uw lichaam die betrokken zijn bij beweging. Zoals uw gewrichten, spieren, zenuwen, hart en longen. De belastbaarheid hiervan is niet altijd in balans met de mentale en fysieke belasting die u hier in uw dagelijks leven van vraagt.

We onderzoeken de oorzaak van uw klachten en gaan hiermee zorgvuldig aan de slag. Werken uw spieren goed samen? Kunnen uw gewrichten vrijuit bewegen? Heeft u stress? Het beantwoorden van deze vragen en onze expertise zorgen voor een goed resultaat.

Is de oorzaak voor u en ons duidelijk? Dan gaan we aan de slag met onze behandeling. Heeft u bijvoorbeeld pijn in uw rug door een verkeerde werkhouding? Dan leren wij u om een betere werkhouding aan te nemen. Aanvullende geven wij u concreet advies over hoe uw klacht is ontstaan. Hoe wij u kunnen helpen. Wat u zelf kan doen en hoe u herhaling voorkomt.

Kennismaking

Een goede relatie tussen u en uw fysiotherapeut is erg belangrijk voor een goede behandeling. Daarom willen we u eerst leren kennen. Zo zijn we benieuwd naar uw voorkeuren voor de behandeling en uw algemene gezondheid. We stemmen ten alle tijde met u af wat en wij van elkaar kunnen verwachten.

Onderzoek

Na de kennismaking, zijn wij benieuwd naar uw klachten en naar hoe uw lichaam beweegt. Wij onderzoeken hoe uw gewrichten bewegen en wat uw houding is. Is de oorzaak van uw klacht nog niet duidelijk? Dan vullen wij ons onderzoek aan met de expertise binnen ons team. en de vele mogelijkheden van onze praktijk zoals Echografie. Ook is het mogelijk dat wij in overleg met u contact hebben met uw huisarts.

Behandeling

U en uw klacht zijn uniek. Onze aanpak is dus aangepast op uw klachten. Wilt u na uw behandeling weer zorgeloos boodschappen kunnen doen? Of wilt u weer meespelen met uw voetbalteam? Doormiddel van een goede samenwerking met u willen wij realiseren dat u op een vastgesteld moment dit doel bereikt hebt. Met een actieve behandeling leggen wij uit wat wij doen en ondersteunen u bij wat u zelf kunt doen.

Afsluiting

Als u tevreden bent zijn wij ook tevreden. Op vastgestelde momenten analyseren we het effect van de behandeling. Hebben we het doel gehaald? En op welke manier? Kunt u weer vrijuit bewegen? Dan sluiten we uw behandeling af en wensen u toe dat u actief in beweging blijft.